Субота, 20.04.2024, 14:16
Сайт вчителя історії комунального закладу "Середня загальноосвітня школа № 23
м. Дніпродзержинська"
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Новини освіти [13]
Шкільні новини [11]
Методичний кабінет [10]
Афоризми
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 »
Визначено ТОП 10 подій в освіті у 2014 роціФото: mon.gov.ua 
Визначено ТОП 10 подій в освіті у 2014 році

Перелік цих подій визначено шляхом експертного опитування, проведеного Інтернет-порталом "Освітня політика".

Днями в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» відбулася прес-конференція на тему «Українська освіта-2014. ТОП 10 подій», де було оголошено найважливіші події у галузі освіти 2014 року.

У заході взяли участь заступник Міністра освіти і науки України Павло Полянський; голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Лілія Гриневич; директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук; керівник стратегічної дорадчої групи «Освіта», директор БФ «Інститут розвитку освіти» Георгій Касьянов;  шеф-редактор порталу «Освітня політика» Віктор Громовий, освітяни та представники громадськості.

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 338 | Додав: Alla | Дата: 27.03.2015 | Коментарі (0)

МОН пропонує на громадське обговорення проект навчальної програмиМОН пропонує на громадське обговорення проект навчальної програми

Проект навчальної програми з вивчення історії та культури, державного устрою України, основ законодавства з питань праці, освіти, охорони здоров'я, соціального забезпечення для біженців для осіб, які потребують додаткового захисту, у тому числі й для дорослих, відповідно до Плану заходів щодо інтеграції біженців та осіб, які потребують додаткового захисту, в українське суспільство на період до 2020 року

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 330 | Додав: Alla | Дата: 27.03.2015 | Коментарі (0)

У 2014-2015 н.р. новорічні свята у школі розпочалися святом «Святий Миколай в гостях у учнів початкової школи». Під час заходу 19 грудня учні 1-4 класів переглянули театральне дійство, підготовлене для них учнівським колективом 6 – Б класу під керівництвом класного керівника Мадюді Т.О. Гра юних артистів захоплювала маленьких глядачів, виховувала їх, вчила бути добрими та слухняними. Кожна дитина отримала дарунок від Миколая.

25 та 26 грудня для учнів 1-7 класів учнівський колектив 11 класу ( кл. керівник Залокоцька А.С.) продемонстрував казку «Рукавичка або в пошуках золотого ключика». На високому рівні був здійснний мультимедійний супровід вистави (вчитель інформатики Климіна Ю. В.) 28 учнів випускного класу зачарували глядачів своєю артистичністю. Адміністрація школи, діти, батьки, вчителі щиро дякували за феєричний новорічний подарунок, який подарували всім наші випускники.

Категорія: Шкільні новини | Переглядів: 353 | Додав: Alla | Дата: 27.03.2015 | Коментарі (0)

Як вчителю зорієнтуватись у сучасних технологіях? Безкоштовні курси з ІКТ від Microsoft, які практично, а не теоретично зможуть допомогти вчителеві

З кожним роком технології все активніше впливають на навчальний процес і систему освіти в цілому. На сьогоднішній день на ринку праці потрібні випускники навчальних закладів, які не тільки мають якісні знання, а й мають відповідні навички. Останніми роками ці навички отримали сталу назву – навички 21 століття.

Постає логічне запитання – як сформувати в учнів навички 21 століття якщо ці навички не сформовані в самого вчителя? Як учитель може навчити того, чого сам не розуміє? Курси підвищення кваліфікації на сьогоднішній день, на жаль, не дають уявлення про тренди в сучасній освіті. Багато теорії та замало практики. Для прикладу. Чи може хтось із педагогів похвалитися відповідністю своєї інформаційно-комунікаційної компетентності до тих рівнів, які ЮНЕСКО рекомендувала ще 2011 року?

Проаналізувавши доступні Інтернет-ресурси можна досить легко визначити наступні глобальні тенденції розвитку ІКТ в освіті, які мали би вже реалізовуватись у закладах освіти, а саме: організація навчання протягом усього життя, створення та використання динамічних навчальних матеріалів та спільна робота в режимі реального часу.

Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 356 | Додав: Alla | Дата: 27.03.2015 | Коментарі (0)

Методи викладання: як стати ефективним учителемДесять порад сучасному вчителю, які слід ураховувати під час навчання учнів

 
Новий звіт Саттон Траст (Sutton Trust improving social mobility through education – провідна організація Великої Британії, що займається питаннями підвищення соціальної мобільності освіти, фінансує більше двохсот програм на замовлення 140-а наукових установ, ‑ пер.) наводить докази успішних методів викладання.

Питання про те, як стати добрим учителем, завжди було предметом дискусій. Така постановка питання створює досить багато проблем, оскільки просто не існує, та й не може існувати універсального рецепту для успіху вчителя, тому що різні підходи спрацьовують тільки в конкретних фахівців і для певних учнів класу.

Саттон Траст установлено, що популярні в освіті методи навчання, такі як надмірна похвала й заохочення учнів або надання їм можливості самим відкрити для себе ключові знання, насправді не дають високих позитивних результатів.

Автор докладу, професор Роберт Коі з Даремського університету стверджує, що це всього лише «стартовий пакет» для осмислення того, що ж усе-таки робить викладання ефективним.
Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 327 | Додав: Alla | Дата: 27.03.2015 | Коментарі (0)

Визначено дати проведення тестів ЗНО у 2015 роціМіністерством освіти визначено дати проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2015 році

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання у 2015 році відбудеться у червні 2015 року, а загальнообов’язкове тестування випускників шкіл з української мови і літератури у квітні.

Відповідно до календарного плану проведення ЗНО, що затверджений Міністерством освіти і науки, основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 3 червня тестом з французької мови та завершиться  26 червня тестуванням з хімії. За цей період, випускники шкіл 2015 року, а також минулих років, які вирішать продовжити здобуття освіти у вищих навчальних закладах, матимуть можливість скласти від одного до трьох з 11 запропонованих тестових предметів.

Загальнообов’язковий тест з української мови і літератури буде проведено 24 квітня. Результати тестування, які одночасно зараховуватимуться як результати державної підсумкової атестації за курс повної загальної середньої освіти для всіх випускників старшої школи, будуть оголошені до 15 травня.

До 20 травня школи отримають від Українського центру оцінювання якості освіти відомості з результатами державної підсумкової атестації з української мови своїх випускників.

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 384 | Додав: Alla | Дата: 27.03.2015 | Коментарі (0)

Заходи:  

  1. Виставка літератури в шкільній бібліотеці: « Мої права – права дитини.» ( Караван Л.П.,бібліотекар школи.)
  2. Інформаційна година для учнів 1-11 класів « Основні права та свободи людини та громадянина.”  (Радіопередача.)
  3. Кінолекторій для 9-11 класів “ Твоє право вибору.”( Шуміхіна С.І.)
  4. Класна година ” Правопорушення серед неповнолітніх та система їх захисту.”   10 клас,класний керівник . Залокоцька А.С.)
  5. Правовий турнір “Право в нашому житті»( 10 - 11 класи  Залокоцька А.С
  6. Класна година “ Свобода- це гармонія прав та обов`язків”(11 кл. Кондрашова С.І.)
  7. Зустріч з представниками правоохоронних органів з метою попередження правопорушень.
  8. Зустріч з представниками європейської освіти ( Польша.)
  9. Відвідування неблагополучних сімей членами ради профілактики. (Головко О.В.) 
Категорія: Шкільні новини | Переглядів: 359 | Додав: Alla | Дата: 27.03.2015 | Коментарі (0)

День Збройних сил УкраїниДень Збройних сил України — oфіційне свято, який був заснований постановою Верховної Ради України в 1993 році. Відзначається він щорічно 6 грудня, тому що в цей день в 1991 році був прийнятий закон України «Про Збройні сили України».

До складу Збройних сил України входять сухопутні війська, повітряні і військово-морські сили, а також ряд 

воєнізованих формувань. У різних родів військ існують свої професійні свята, однак День збройних сил має особливе значення як свято, що скріплює бойове братерство між усіма військовослужбовцями.

Незважаючи на офіційний статус, День збройних сил не є неробочим днем. Проте до нього приурочені спеціальні заходи, такі як покладання квітів до могили Невідомого солдата. У військових частинах проходять урочисті збори, церемонії вручення державних нагород та святкові концерти. 

Привітання з професійним святом 6 грудня приймають понад 180 тисяч людей, понад 130 тисяч з яких — безпосередньо військовослужбовці. На сучасному етапі розвитку збройних сил (тобто після проголошення незалежності України від Радянського Союзу) військовослужбовці ЗС України брали участь у численних миротворчих операціях.

Переглядів: 342 | Додав: Alla | Дата: 27.03.2015 | Коментарі (0)

21.11.2014р. у 11 класі пройшов відкритий урок англійської мови за темою «Сімейні стосунки. Проблеми в сім’ї» (вчитель Шалько О.П.) Урок був проведений з використанням мультимедійних технологій, а саме аудіо записи, відеоролики, презентації. Родзинкою уроку було використання таких інтерактивних методів як метод мозкового штурму, рольова гра. Учні із задоволенням працювали в групах, презентували свої проекти. Всі були дуже активні та на високому рівні показали свої уміння та навички. Було видно, що школярі дійсно перейнялися даною темою та із зацікавленістю вивчають англійську мову.

Категорія: Шкільні новини | Переглядів: 327 | Додав: Alla | Дата: 27.03.2015 | Коментарі (0)

Вступ-2015: як рахуватиметься конкурсний бал вступника

Загальна структура конкурсного відбору не змінюється, але на абітурієнтів чекає ряд особливостей

 

У 2015 році вступ до ВНЗ проходитиме за процедурою, визначеною новим Законом «Про вищу освіту». Попри те, що загальна структура конкурсного відбору не змінюється, на майбутніх абітурієнтів чекає ряд особливостей.

Як і в попередні роки, конкурсний бал абітурієнта буде формуватися з результатів зовнішнього незалежного оцінювання, результатів творчих чи фізичних випробувань (якщо це визначено у правилах вступу) та балу атестату. Нікуди не зникли і додаткові бали за перемогу у Всеукраїнській олімпіаді чи у конкурсі-захисті наукових робіт Малої академії наук. Також вступникам нараховуватимуться бали за довузівську підготовку.

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 382 | Додав: Alla | Дата: 27.03.2015 | Коментарі (0)


Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz